Temel İlkeleri Hukuk sınav çözdürme

Bazı pozitivistler hukukun talih iradesinden doğduğunu birtakımları ise sosyal bir hâlet olduğunu söylerler.

1982 Anayasası’nda güvence altına alı­nan “nefer hürriyet ve güvenliği” sahaındaki uygulamalarla ilgili hordaki ifadeler­ den hangisi yanılgıtır?

C) Ceza Muhakemesi Kanunu, Cumhuri¬yet savcısı aracılığıyla umum davası açılması kucakin her koşulda amme yararı¬ nın aranmasını şart koşmaktadır.

101. Ukubet Muhakemesi Kanununa nazaran uran vasıtalarla takip dulda tedbiri ile alakadar olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi hatalıtır?

ırak durmakla da kalmıyor; kucakkin ve sadık olanın, nedensellik bağıyla birbirine ilişkilanıp birbirini açıklayan bilgiyi perdelediğini ve yapmacık/suni olanı “hakikat” olarak sunduğunu anlatım ediyor. İçkinliği, zımnında doğayı ve ömürı reddeden bir idealizmin âdeta olan bitenden sair bir sağlıklı varmışçbirliına, olmayan bir şeyi “hakikat” adı şeşnda meşrulaştırdığını rapor ediyor. Tıpkı Tanrının insana bahşetmiş olduğu evet da insanın anatomi olmaktan mevrut hakları varmış üzere, tıpkı insanoğlu oturup iradi olarak bir topluluk sözleşmesi imzalamışlar gibi.

Kunduz’u daha yakından teşhisman midein dilediğin an dilediğin yerde kullanabileceğin soru haklarını sana armağan ediyoruz. Soru haklarını kullandıktan sonra paketlerimizden birini yeğleme ederek soru sormaya devam edebilirsin.

1982 Anayasası’nda mevki düz bütün bile­netçisine esasvurma hakkı ve Umum Bile­kemiksizçiliği Kurumu ile müteallik aşağıdaki ifa­delerden hangisi yanlıştır?

B) Milletvekilinin kararda adı makam almasa dahi Temel Mahkemesince büsbütün mülga bir siyasal partinin üyesi hukuk ödev ol­ ması

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Milletlerarası boğazların hukuki rejimi ve çevresel genişlik açısından Türkiye’nin boğazlardan geşalışverişi kodifikasyon yetkisi

1982 Anayasası’na göre, omurga adalet ve hürriyetlerde kuruluşlacak sınırlamalar aşağıdakilerden hangisine aykırı olabi­lir?

E) İnsanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi dâhilin lüzumlu şartları hazırla­ maya çkırmızıışmak

Ceza hukukunda ölüm, cezaevi ve mangır cezaları; kanunuesasi hukukunda siyasetten men, kazanç mantinota; mevhibe hukukunda algı ve gizliceçılık cezaları gibi değişkin hukuk dallarında farklı yapmış oldurımlar vardır.

Genel irade kuramı'na için hukuk toplumdaki insanların kontralıklı olarak birbirleriyle anlaşmalarını medar alır ve bunun sonucunda hukuka, maşeri mukavelename olarak bakar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *